Alles wat je moet weten over pocketvering
Alles wat je moet weten over pocketvering
Maurice Mevissen   |    oktober 25, 2016  Slaapkamer

We merken er misschien niet zo veel van, maar de mens besteedt gemiddeld één derde van zijn leven in bed. Des te meer reden dus voor een goede matras. Een pocketvering matras bestaat uit een aantal metalen springveren die in een zakje (pocket) zitten. Door dit zakje kunnen de veren elkaar niet aanraken en voel je de veren ook minder goed als je op de matras ligt. Deze matrassen zijn vooral geschikt voor mensen die het snel warm hebben of die gewrichtsproblemen hebben want de veren zorgen voor een goede verdeling van het gewicht. Hoe meer veren er vierkante meter hoe comfortabeler de matras en hoe beter de ondersteuning.

Voordelen van pocketvering

Er zitten een aantal voordelen aan een pocketvering matras verbonden. Ze zijn bijvoorbeeld heel erg stevig en gaan langer mee. Zo kunnen ze zeker 10 tot 14 jaar goede service bieden. Ook reguleren ze door de ruimtes tussen de veren de warmte heel erg goed waardoor je het minder snel warm hebt. Bovendien bevordert de matras je lighouding in bed omdat je gewicht optimaal verdeeld wordt. Dit zorgt voor een goede ongestoorde nachtrust en pijnloos opstaan.

Traagschuim

Sommige pocketvering matrassen worden bedekt door een laagje ‘traagschuim’, ook wel memory foam genoemd. De Droomidee matras 140×120 met memory foam geeft een nog betere ondersteuning. Memory foam neemt de vorm aan van je lichaam zodat de druk op gewrichten en andere plekken in het lichaam verminderd wordt. Ziekenhuizen gebruiken ook matrassen van memory foam en dokters adviseren dit speciaal aan mensen met gewrichtsklachten. Het traagschuim in combinatie met de pocketveren zorgt voor een optimale slaap ervaring. Hiermee sta je elke dag uitgeslapen weer op.